Author Topic: V-ati facut deja planul pentru meniul de Paste?  (Read 55077 times)

Nimphe

• Core Team
  • fabulous
  • *
  • http://surasul-demetrei.blogspot.de/
    • Daily Pleasures
Re: V-ati facut deja planul pentru meniul de Paste?
« Reply #375 on: April 06, 2015, 23:52:39 PM »
Chiar si fara poze tot am salivat la bunatatile pregatite  :pofticios:
Sa va fie de bine si urari de bine intarziate  :rusinos: pt tot familionul  :pup:
If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back.
http://kusse-und-liebe.blogspot.de/

Frisky

• fabulous
  • Looking at the autumn shade.
« Reply #376 on: April 07, 2015, 06:30:51 AM »
 :pofticios: imbelsugata masa! sa va fie de bine si masa si sarbatoarile toate, Ka.
M-a distrat asta cu "2 vinuri vegane".  :hihi: Eu am crezut ca vinul este vegan prin definitie...

doctoreasa

• Guest
« Reply #377 on: April 07, 2015, 08:35:04 AM »
 :aplauze:
Sa va fie de bine, Ka!
Daca ai asezat ceapa verde pe masa intr-un pahar precum florile in vaza, cu siguranta au picat nemtii pe spate  :lol:
Sa ne spui mai multe despre vinul vegan. M-ai lasat cu gura cascata. Si eu consideram ca vinu-i 100% vegan dupa modul de preparare.
Eu am cumparat intaiasi data "cotlete" de miel  :sarcastic: - teoretic, ca practic sunt niste scobitori cu o adiere de carne pe ele - sa vad cum le pregatesc. La Saint Honore am cam renuntat din cauza ca n-am gasit dui special pt modelul de ornare. Mai caut. Ma bate gandul sa fac ceva cu zmeura si cioco. Si ma mai bate gandul sa incerc cozonacul acela cu Nutella in forma de floare care bantuie net-ul de la Craciun incoace.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #378 on: April 07, 2015, 10:30:37 AM »
Mai toate vinurile din comert sunt limpezite cu gelatina sau alte proteine animale :(
Si-i mai si zice un om Ninei ca ce-s cu drosophilele melanogaster care se vara in struguri la facutul vinului? :hihi:
Doftorici, cotletele de miel le faci ca pe alte cotlete, numai mult mai scurt. Cel mai bune ies pe gratar :pofticios:

doctoreasa

• Guest
« Reply #379 on: April 07, 2015, 17:51:18 PM »
 :hahaha:
Adica, daca trage musca beata la masea, inseamna ca-i un vin vegan. Bun asa!  :hihi:
Multumesc pentru idee, Ka! Bag studiu intens.

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #380 on: April 08, 2015, 18:44:03 PM »
 :pofticios: Ma mai inspir si eu pentru masa noastra de Paste, ca deja salivez, numai cu gandul la ce ai facut, Ka. Nu stiu cat voi apuca sa fac pentru Paste, ca sunt foarte ocupata saptamana asta, si oricum, vom fi in formatie restransa, eu cu mr si Catalin.
Pun si eu niste poze din weekend, nu mai schimb topicul  :hihi: ca au fost de Pastile catolice. Scuzati calitatea si dezordinea de pe masa, eu nu am facut poze, a facut sora-mea cu telefonul ei.
Tarta cu somon afumat, asparagus si marar (de la Jamie Oliver), iar in bolurile mai mici, pate de ciuperci cu cimbru... si fara brandy, ca pana a aparut mr. cu brandy, pateul era gata facut  :doh: :

Tort raw de cocos si ciocolata, cu capsuni si sos de capsuni, zmeura si menta:

Am mai facut kosheri, sos de rosii si pui cu sumac si zaatar a la Ottolenghi si o salata simpla. La astea nu s-au facut poze.
« Last Edit: April 08, 2015, 18:49:59 PM by Conchita »
Forget love... I'd rather fall in chocolate.

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #381 on: April 08, 2015, 23:49:54 PM »
Tot eu.  :hihi:
Ma gandesc sa fac asa: ouale (ne)vopsite, in folie cu desene, ca merge repede si este garantat ca ies cum trebuie  ranjet, apoi o supa cu taietei, pe cozi de vita, si daca am timp, fac si o salata boeuf, spanac cu miel.
Vreau sa fac si cozonaci (aseara ma targuiam cu mr, ca eu am zis 2, iar el 3  :doh:) si mi s-a pus pata pe o pasca cu ciocolata, desi n-am facut pasca niciodata pana acum.
http://www.lauraadamache.ro/2012/04/pasca-cu-ciocolata.html
Tort nu mai fac, ca ajunge atata mancare, voi avea pe cel putin 3 zile (sper!).

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #382 on: April 09, 2015, 11:42:20 AM »
Conchi :aplauze: Da' ai facut, nu gluma :ok:
Cum adica oua in folie cu desene? :?: Suna tare bine planul tau :like:

Lilisor

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #383 on: April 09, 2015, 16:35:14 PM »
Suna foarte bine meniurile voastre  :yum:.
Conchi, bafta cu pasca, eu zic ca nu are ce sa fie rau, mai ales ca e cu ciocolata :pofticios:.

Si la noi s-a cam apropiat meniul de final, inca nu stim aperitivele  :nustiu:, momentan am zis ca o sa fie diverse gen: salata de vinete, hummus, cas de capra si probabil si ceva sunca.
La felul principal avem doua feluri: iedut facut naiba stie cum, eu asa ceva nu mananc :hihi:, si friptura de curca la cuptor cu salata si legume la cuptor ca garnituri.
Desert traditional: pasca cu ciocolata, cu smantana si una cu branza si cozonaci probabil 3 in 1: cu nuca, cacao si rahat.
De oua ma ocup exclusiv eu anul asta  :hihi: si o sa fac galaxy(de astea am facut si anul trecut) si Minion eggs, sper sa imi iasa :pray:.
Carpe diem quam minimum credula postero!

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #384 on: April 09, 2015, 17:56:34 PM »
Ka, sunt  niste folii transparente, cu desene, care se trag peste oul fiert si se pun cateva secunde in apa clocotita. Ouale arata ca cele incondeiate, cu folia aia. Am sa le fac o poza, sa vi le arat.
Eu incep sa tai din meniu, cum se apropie momentul lucratului  :lol: si anume cred ca nu mai fac cozonaci, ii las pe Rusalii.  :D
Lili, spor la pregatit! Cate persoane aveti la masa?

Bleky

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #385 on: April 09, 2015, 18:51:27 PM »
Conchi, nu vei regreta daca faci reteta asta de pasca, de vreo 3-4 ani o tot fac si nu ne mai săturăm de ea :)

doctoreasa

• Guest
« Reply #386 on: April 10, 2015, 18:27:13 PM »
 :aplauze: cu fluieraturi, Conchi!
Ti-ai alintat musafirii bine!
Si eu tai din meniu  :hihi: ca suntem numai ai casei si n-are rost sa gasesc in cantitati industriale.
La tort inca nu m-am hotarat, sa vad daca gasesc zmeura proaspata maine dimineata si fixez desertul dupa.
Amu anunt in mod oficial ca ma apuc de pregatiri  :hihi:, imi suflec manecile si merg sa-mi spal geamurile de la balcon - incalzirea de dinaintea prepararii drobului.
Ihaaa!

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #387 on: April 10, 2015, 18:40:14 PM »
Doc  :deal: spor la treaba.
Bleky  :kiss: sper sa-mi iasa.

Lilisor

• Core Team
  • fabulous
  • *
« Reply #388 on: April 12, 2015, 01:37:22 AM »
Noi suntem numai ai casei 5, plus inca 4 invitati.

Intre timp la noi s-a adaugat la meniu si salata boeuf, racituri si bors de cocos :hihi:. Iar oua am facut 40 de gaina si 100 :zapacit: de prepelita. Am pierdut 3 ore numai cu ele :hihi:.

Un Paste fericit sa aveti! :flori: :friends:
Carpe diem quam minimum credula postero!

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #389 on: April 12, 2015, 11:48:22 AM »
Valeu Lilisor, cate oua mancati de-acum inainte? :hihi: Sa ni le-arati si noua, tare frumos trebuie sa arate si cu alea mici, de prepelita.
Eu stau cuminte si astept pozele voastre :D