Author Topic: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)  (Read 72391 times)

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
Re: Retete vegane si raw-vegan (bucataria fara foc)
« Reply #450 on: May 12, 2017, 16:30:27 PM »
Moa, am mancat un tempeh de sta mata-n coada. Nu e chiar sanatos, dar din cale-afara de bun la gust: manis tempe
https://justinsomnia.org/2010/12/balinese-cooking/

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
« Reply #451 on: May 12, 2017, 17:59:38 PM »
Kalua, ce experiente misto! Sunt cu tine acolo in spirit  :cheer: Deseara ma uit la episodul cu Bali din 'Departures' - un travel show.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #452 on: May 13, 2017, 06:25:14 AM »
Cool, RD! Zi-ne si noua ce li s-a parut alora extraordinar, rogu-te!

RedDeer

• Enlightenment Seeker
  • fabulous
  • *
  • Truth is only as real as our delusion allows
« Reply #453 on: May 14, 2017, 00:33:46 AM »
Ka, cei doi sunt niste baieti canadieni de 27-28 de ani. Calatoresc low budget (2 care apar in film si cameramanul). Se intereseaza in primul rand de viata obisnuita si de aventura. Nu muzee si nu mancare (if anything, incearca sa-i faca pe localnici sa manance junk). Sunt funny in naivitatea lor si plini de viata.
Despre Bali a fost asa: Mai intai au vizitat un templu hindus unde lumea s-a rugat pentru reusita calatoriei lor. Au fost la o piata de animale Briullkia (parca), au aflat criteriile dupa care se cumpara cocosii pentru lupte, apoi au aflat despre luptele de greieri. Au participat la o lupta de greieri (clandestina, pentru ca e cu pariuri).
Au vizitat un alb care si-a facut o casa in jungla si care e self sufficient.

Au fost calare, au vizitat un sat unde au aflat ca oamenii albi se numes "bule" si au vazut ca fiecare casa are cate un templu (raiul si iadul exista si pe pamant si trebuie sa ne creem propiul rai). Am vazut casele alea cu tuguie uriase, mormintele printre case (ca sa le dea iluzia ca cei morti sunt inca imprejur). Au vorbit mult cu bastinasii si au incercat sa traiasca si sa manance ce mancau si ei (mai fac eforturi cateodata). Au mestecat betel nut (pe care au detestat-o).

Inteleptul satului ne-a explicat parabola vietii: viata e ca un munte. Cand esti tanar ai pe multi imprejurul tau, cand ajungi la sfarsitul vietii esti singur in varf. Nici nu mai ai nevoie de nimeni pentru ai devenit suficient de puternic. Asta e :) . Nimic care poate fi repetat de turistul obisnuit, cred.

Sorry de off topic, dar mi s-a parut mai comod sa zic aici.
I have lived with many Zen masters, all of them cats

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #454 on: May 14, 2017, 03:21:41 AM »
Multumesc RD! Eu, dupa numai o zi intreaga aici, pot spune ca religia are o mare importanta la ei. Aproape in fata fiecarei case este un templu in miniatura. Cu el sau fara, pun jertfe, macar cateva petale, daca nu flori, cate un ou, o tigara. Am stat de vorba multisor si cu proprietarul Ninei, care-i neamt stabilit aici de aproape 40 de ani, insurat a doua oara cu o bastinasa. Actuala nevasta, pe care o are de 25 de ani, hindu la origine, a trecut pentru el la crestinism, ca asa-i modelul la ei. Si inainte de casatorie, s-a dus sa-i ceara sfatul unchiului, care-i preot hinduist. Si omul i-a zis: trebuie sa-ti iei frumos la revedere de la sfintii nostri si sa te indrepti spre ai lor.

kalua

• Fabulous Fashion Guru
  • fabulous
  • *
    • Soapte culinare
« Reply #455 on: May 16, 2017, 14:53:13 PM »
Revenind la oile noastre: am mancat azi la micul dejun o budinca calda din faina de tapioca cu lapte de cocos au spus ei, dar eu zoc ca e apa de cocos. Servita cu sirop de cocos. E ceva tradotional indonezian si-i tare bun. Si se potriveste la regimul high carb, low fat.

Conchita

• Moderator
  • fabulous
« Reply #456 on: June 14, 2017, 23:53:17 PM »
Asta am mancat azi si o recomand. Eu am facut cu tofu, ca nu aveam tempeh, iar tofu se cerea folosit:

https://www.simplyquinoa.com/meal-prep-balsamic-tempeh-roasted-vegetable-quinoa-bowls/
Forget love... I'd rather fall in chocolate.